***       Водещите вечерни новини       на 5 април 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 април 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руската армия донесе още разочарования за Путин. Спестяванията на домакинствата в еврозоната се увеличават


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 април   

 

Неприятни вести за Кремъл дохвърчаха от фронта в Украйна.

По последни сведения украинските сили са отблъснали през вчерашния ден над 60 съветски офанзиви в регионите на Бахмут, Авдеевка, Марьонка и Лиман – всички в Донецка област – с което съветското нахлуване в Източна Украйна е било съществено възпрепятствано, оповестиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Оттам прецизираха, че най-тежките сражения се водят в Бахмут и Марьонка, като единствено в региона на Бахмут отблъснатите офанзиви на съветската войска са били 30. Според разнообразни данни Бахмут е " отчасти високомерен " от руснаците, като сега напъните им са ориентирани към цялостното му завладяване.

***

Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде историческа неточност с тежки и дълбоки последствия, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на двудневното съвещание на външните министри на страните от пакта в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Засега не можем да потвърдим доставки за Русия от Китай, следим доста деликатно, уточни той. 

Столтенберг означи, че Пекин не осъжда войната в Украйна и поддържа съветската стопанска система. 

***

***

„ Китайската упоритост не е безпочвена. Това, което Европа се пробва да реализира с Китай сега, са няколко неща – първото е да ребалансира връзките си с Пекин. 

Второто е да се окаже напън на Китай, който след това да окаже напън на Русия. 

И третото е да се покаже, че Европа води личен и самостоятелен разговор с Китай. В момента следя едно доста съществено преформатиране на интернационалните съюзи и оси. 

***

Министерството на защитата изрично декларира, че от януари 2022 година до април 2023 година в „ ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ “ ЕООД, дъщерно сдружение на „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД - държавна компания, благосъстоятелност на Министерството на защитата, не са осъществявани ремонт и/или рационализация на вертолети от вида „ Ми “ (Ми-8, Ми-17 и Ми-24), които след това да бъдат предоставени на Украйна, оповестиха от ведомството.

***

„ В президентството има суматоха, че може да се сформира постоянно държавно управление, което да приключи обръчите от компании, да приключи съществуването на служебното държавно управление и да проверява осъществените в последните девет месеца безобразия “.

„ Има цяло ветрило от планове, намеси и дейности във връзка разбиването на партийната система у нас, основаване на дълготраен безпорядък в страната, узурпация на власт и следващия опит след изборите да се намеси в основаването на власт с концепцията служебният кабинет да остане “.

***

Равнището на спестявания на семействата в еврозоната (14,1 на сто) се покачва през последното тримесечие на 2022 година за първи път, откакто в продължение на 18 месеца бележеше спад.

Това сочат най-новите сезонно поправени данни на европейската статистическа организация Евростат.

***

Съдът реши, че позволените нарушавания са лишили подсъдимите от опцията да научат в какво закононарушение са упрекнати и е лимитирало правото им на отбрана.

***

Радан Кънев открои няколко първостепенни казуса, които стоят пред страната ни. 

„ Първият е продължаващата съветска експанзия в Украйна. 

На второ място е неспособността на българското общество да възвърне конституционния си ред. 

На трето е растежът със 100 000 гласа на партия „ Възраждане “. 

„ Тази политическа мощ се подценява, даже се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща непознат интерес. 

Трябва да се спре възходът на партия „ Възраждане “. Подценяването на подобен риск е последна политическа безнаказаност ".  

***

***

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР